Thoen tot Nu. Historische concepten en projecten

Profiel

Irma Thoen studeerde maatschappijgeschiedenis aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam en promoveerde aan het Europees Universitair Instituut in Florence, Italië. Zij is gespecialiseerd in vroegmoderne en moderne Nederlandse cultuurgeschiedenis, meer specifiek: de zeventiende eeuw en 1975 tot nu.

Daarnaast beheerst zij -het doen van onderzoek op basis van - uiteenlopende typen historische bronnen: schriftelijk, materieel en visueel. Irma was een aantal jaren werkzaam als docent aan de Vrije Universiteit te Amsterdam waar zij colleges gaf als 'De geschiedenis van de vroegmoderne tijd', 'Creatief met bronnen' en 'Geschiedenis van media en communicatie'.

Sinds begin 2006 is zij werkzaam als zelfstandig cultuurhistoricus onder de naam 'Thoen tot Nu. Historische concepten en projecten'. Zij ontwikkelt concepten, schrijft boeken, maakt tentoonstellingen en richt (semi-)wetenschappelijk onderzoek in voor uiteenlopende opdrachtgevers, van bedrijven tot uitgeverijen en van musea tot archieven. Irma heeft ervaring met (toegepast) historisch onderzoek c.q. het genereren van inhoud, onderzoeksinrichting, onderwijs en kennisoverdracht, het begeleiden van onderzoekers en het aansturen van projectteams.